GRILLIPIHVI JA RUCOLAPERUNATRUCOLA PERUNAT8 annosta1 kg keitettyjä varhaisperunoita
3 rkl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
2 valkosipulinkynttä
1 tl paprikajauhetta
1 tl sormisuolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
50 g rucolaa
Paloittele jäähtyneet perunat. Paahda perunoita paistinpannulla tai muurinpohjapannulla öljyssä, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää joukkoon sitruunamehu, puristetut valkosipulinkynnet ja mausteet. Sekoita ja siirrä perunat kulhoon. Sekoita joukkoon rucolasalaatti.
Grillipihvi ja maustevoi8 annosta8 naudan ulkofilee- tai sisäfileepihviä
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
Maustevoi
100 g pehmeää voita
1,5 rkl tomaattisosetta
2 tl HP-kastiketta
1 tl chilimausteseosta
Valmista maustevoi. Sekoita pehmeän voin joukkoon mausteet. Muotoile voista pötkö leivinpaperipalan välissä. Siirrä jääkaappiin kovettumaan.
Nosta pihvit huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä. Nuiji pihvit kevyesti nyrkillä. Sipaise pihveille öljyä molemmin puolin. Grillaa pihvit kuumassa grillissä 2–3 minuuttia molemmilta puolilta. Mausta suolalla ja pippurilla.
Nosta pihvit tarjoiluvadille, peitä foliolla ja anna vetäytyä hetken aikaa ennen tarjoilua. Viipaloi maustevoi ja aseta viipaleet pihvien päälle.
http://www.yhteishyva-ruoka.fi/reseptit/kesakuu_2012/fi_FI/rucolaperunat/http://www.yhteishyva-ruoka.fi/reseptit/kesakuu_2012/fi_FI/grillipihvi_ja_maustevoi/